Kinderpaardencoach

Jongerenpaardencoach

Wat is het en hoe werkt het?

Kinderen onder elkaar kunnen heel direct zijn en winden er geen doekjes om. Dit kan soms hard aankomen. Een paard reageert ook heel direct en puur maar een paard heeft geen oordeel en zal dus niets gebruiken om te pesten of buiten te sluiten.
Daardoor voelen kinderen zich veilig en is het coachen met een paard een laagdrempelige manier om in gesprek te komen. De omgang met dieren maakt het voor kinderen makkelijker om zichzelf te zijn

Omdat er geen oordeel is maar wel een pure spiegelende reactie over hoe er gedaan wordt kan er veel geleerd worden over het gedrag naar bijvoorbeeld andere kinderen. Dit geeft veel inzicht

Doormiddel van verschillende werkvormen kan nieuw gedrag uitgeprobeerd worden en/of verankerd worden.
Ook voor weerbaarder worden ben je bij het paard in goede “hoeven”. Stel dat het kind moeite heeft om grenzen aan te geven en je kan met wat aanwijzingen wel een paard uit je ruimte houden… Reken maar dat je anders weggaat dan je gekomen bent!

Waarvoor?

Een paard kan voor tal van onderwerpen of doelen ingezet worden, bijvoorbeeld;

  • betere communicatie vaardigheden
  • grenzen verkennen en aangeven
  • zelfvertrouwen en weerbaarheid
  • ondersteunend in coachtrajecten
  • relatie tussen ouder(s) kind
  • creativiteit stimuleren
  • verplaatsen in een ander
  • etc…

 

Neem contact met mij op voor meer informatie:

 

contact

Contact Info


T. 06 - 19 646 864

Goudplevier 41
1191 VP
Ouderkerk a/d Amstel

Of per e-mail:

Klik hier

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes:

Bramas Coaching

Carina Braams
Carina Braams Carina Braams is sinds haar 20ste zelfstandig ondernemer. Sinds bijna 10 jaar coach met een specialisatie in het coachen met paarden. Ze deed haar coach-opleiding bij de Academie voor coaching en counseling. Het coachen met paarden heeft ze geleerd bij 3PK-Kennishuis waarbij ze nu trainer is en (aankomende) vakgenoten opleidt. Carina heeft meerdere cursussen/opleidingen op coachingsgebied gevolgd, waaronder: Teamcoaching -gecertificeerd door ICM-, NLP -Volksuniversiteit, systematisch werken (familie opstellingen) -NTI/NLP, Oplossingsgericht coachen, Silva methode, en ze is gecertificeerd Rots en Water trainer. Ze heeft ruime coach ervaring met individuen en teams en meer dan 40 jaar ervaring met (eigen)paarden.