Paardenspiegelen

Paardenspiegelen

paardenspiegelen Het spiegelen met paarden is geen traditionele manier van trainen of coachen. Het is een ervaringsgerichte manier van leren en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Door de pure reflectie van het paard zullen we snel naar herkenning gaan. Van daaruit willen we naar inzicht en van inzicht naar gedragsverandering (meer zelfvertrouwen, minder oordelend, minder stress, daadkrachtiger, beter grenzen bewaken, bewuster van gedrag).

Er wordt gewerkt vanuit rust en ontspanning, met betrouwbare paarden en op een paard-en mensvriendelijke manier.
Omdat een paard een prooidier is, is deze afhankelijk van zijn kudde en altijd alert op de kleinste signalen. Het paard kent maar één taal en dat is lichaamstaal.
Daarom kan het paard ons heel goed lezen en zul je versteld staan over de kleine signalen die het oppikt.

Een sessie speelt zich af in een ring. De deelnemer en het paard staan samen in de ring en het paard wil drie dingen weten:

  1. Is degene te vertrouwen?
  2. Wil ik een verbinding aangaan?
  3. Wat is de rangorde?

Het paard heeft geen oordeel en er is geen goed of fout.

Het paard is te gebruiken bij individuele sessies maar ook bij teamsessies. Het paard is een teamplayer pur sang! Ook thema’s over leiding nemen/geven binnen een team, communicatie, motiveren, inlevingsvermogen en oplossingsvermogen, kunnen aan bod komen.

Filmpje van Carina met haar paard en een korte uitleg over het spiegelen met paarden:

Neem contact op voor de mogelijkheden of om een workshop bij te wonen. Voor prijzen klik hier.

Contact Info:


T. 06 - 19 646 864

Goudplevier 41
1191 VP
Ouderkerk a/d Amstel

Of per e-mail:

Klik hier

Bramas Coaching

Carina Braams
Carina Braams Carina Braams is sinds haar 20ste zelfstandig ondernemer. Sinds bijna 10 jaar coach met een specialisatie in het coachen met paarden. Ze deed haar coach-opleiding bij de Academie voor coaching en counseling. Het coachen met paarden heeft ze geleerd bij 3PK-Kennishuis waarbij ze nu trainer is en (aankomende) vakgenoten opleidt. Carina heeft meerdere cursussen/opleidingen op coachingsgebied gevolgd, waaronder: Teamcoaching -gecertificeerd door ICM-, NLP -Volksuniversiteit, systematisch werken (familie opstellingen) -NTI/NLP, Oplossingsgericht coachen, Silva methode, en ze is gecertificeerd Rots en Water trainer. Ze heeft ruime coach ervaring met individuen en teams en meer dan 40 jaar ervaring met (eigen)paarden.