Rots en Water Training Xtra - Bramas Coaching

Rots en Water Training Xtra

Op maandag 8 januari om 16.00u tot 17.00u beginnen we weer met verschillende groepen Rots en Water Xtra training voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Rots en Water is een fysieke training ontwikkeld door een Nederlandse gymleraar. Deze training is nationaal en internationaal een groot succes bij zowel kinderen als volwassenen. Over de hele wereld zijn er 50.000 trainers verspreid over 18 landen die deze training mogen geven. De training is gericht op; conflict oplossing, weerbaarheid en anti-pesten. Het is een fysieke training, de achterliggende gedachte is, dat je door beweging sterk staat. Door deze training wordt het zelfvertrouwen vergroot en leer je wanneer je beter kan mee bewegen (water) of wanneer je krachtig kan zijn (rots). Rots en water is “evidence based” of terwijl wetenschappelijk bewezen effectief! Wij hebben nog een aantal Xtra items toegevoegd, onder anderen gaan we een keer met een paard kijken hoe je grenzen aan kan geven en leert waar je grens ligt. Of misschien is het beter om te kijken of je goed kan samenwerken en rekening houden met een ander kind. De training wordt gegeven door twee geschoolde trainers –Maaike van den Busken en Carina Braams-. Het traject bestaat uit 7 fysieke trainingen. De kosten zijn 175 euro per kind. Voor meer informatie of inschrijven neem contact op per mail.

 

Overgenomen uit het boek “Rots en Water”

“Voor het ontwikkelen van een eigen identiteit, zelfkennis en voor het maken van keuzes en sociale contacten is een goede sociaal-emotionele ontwikkeling van belang. Deze sociaal-emotionele ontwikkeling omvat twee deelgebieden: fysiek-emotionele ontwikkeling en de verbaal-emotionele ontwikkeling. De fysiek-emotionele ontwikkeling wordt verworven via beweging, spel, stoeien en sporten. De verbaal-emotionele ontwikkeling wordt vooral opgedaan via gesprekken met anderen.

Beide ontwikkelingsgebieden zijn belangrijk en dienen in opvoeding en onderwijs een gelijkwaardige plaats te krijgen. Helaas blijkt dit in de praktijk niet het geval te zijn. Voor bewegingsonderwijs, spel en speelplaatsen is steeds minder tijd en aandacht, terwijl het onderwijs wel steeds talige wordt. Vooral voor jongens kan dit nadelig uitpakken. Zij zijn in de regel energieker en levendiger dan meisjes, en kunnen zich niet altijd goed in woorden uitdrukken. Daarom ondervinden jongens vaker problemen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling dan meisjes.”

Contact Info:


T. 06 - 19 646 864

Goudplevier 41
1191 VP
Ouderkerk a/d Amstel

Of per e-mail:

Klik hier

Bramas Coaching

Carina Braams
Carina Braams Carina Braams is sinds haar 20ste zelfstandig ondernemer. Sinds bijna 10 jaar coach met een specialisatie in het coachen met paarden. Ze deed haar coach-opleiding bij de Academie voor coaching en counseling. Het coachen met paarden heeft ze geleerd bij 3PK-Kennishuis waarbij ze nu trainer is en (aankomende) vakgenoten opleidt. Carina heeft meerdere cursussen/opleidingen op coachingsgebied gevolgd, waaronder: Teamcoaching -gecertificeerd door ICM-, NLP -Volksuniversiteit, systematisch werken (familie opstellingen) -NTI/NLP, Oplossingsgericht coachen, Silva methode, en ze is gecertificeerd Rots en Water trainer. Ze heeft ruime coach ervaring met individuen en teams en meer dan 40 jaar ervaring met (eigen)paarden.