Grip door paardenmiddel

Stress

In deze drukke wereld hebben veel mensen last van stress, volgens onderzoek zit 1 op de 7 mensen in een burn-out of hier dicht tegen aan. Wij moeten tegenwoordig erg veel, het huis moet op orde, werk moet leuk en succesvol zijn, sociale contacten onderhouden, (bijna) perfecte kinderen en daarbij moeten we ook vitaal blijven. Dat gaat maar door. We leggen de lat vaak te hoog!. Het is belangrijk voor je lijf en brein om tot rust te komen, helaas is hier te weinig of geen tijd voor. Hierdoor stapelt de vermoeidheid zich op waardoor je lichamelijke of mentale klachten kan krijgen. Zoals:

 • Slecht slapen
 • Buikpijn
 • Ontevreden onrustig gevoel
 • Je voelt alleen verantwoordelijkheid en geen plezier.

Grip door paardenmiddel is het programma om (weer) grip op je leven te krijgen. De naam doet vermoeden dat het een harde rationele training is. Immers is een paardenmiddel een fikse tussenkomst om “iets” te verhelpen. Gek genoeg zijn paarden helemaal niet hard of rationeel. Want dat is wat we met dit programma gaan doen! Samen met de paarden opzoek naar grip op je leven

Ben jij het zat om:

 • Tegen je eigen blokkades aan te lopen?
 • Geen “nee” te kunnen zeggen?
 • Belangrijk vinden wat anderen van je vinden?
 • Je grenzen op te blijven rekken voor een ander?
 • Om uiteindelijk niet de dingen te kunnen doen die je echt wilt?

Hoe het anders kan

Wij gaan je laten ervaren dat het anders kan! In 4 maanden en 4 stappen naar andere overtuigingen. Wist je dat 95% van wat je doet onbewust gaat? Je overlevingsmechanisme behoort ook tot deze 95% en heeft ervoor gezorgd dat je zo ver bent gekomen als je nu bent. Het is tijd om het anders te gaan doen en niet meer al je gedachten te geloven. Het is tijd om echt te leven met heel je hart, het is tijd om GRIPop je leven te krijgen.

Wil jij:

 • Alles waard zijn?
 • Stoppen met je zorgen maken wat anderen vinden en doen?
 • De moed hebben om echt jezelf te zijn zonder beperkingen?
 • Milder naar jezelf leren zijn?

Het hele programma is gemaakt om jou krachtiger te maken zodat je zonder beperkingen eindelijk kan gaan leven zoals je altijd al gewild hebt.

Grip op je leven met behulp van een paardenmiddel in 4 maanden.

Grip staat voor:

Groei: groei mentaal door;
R
eflectie: door pure reflectie van het paard kom je tot;
I
nzicht: door inzicht kun je jouw gedrag optimaliseren en jou;
P
ersoonlijkheid: effectief benutten, het gaat om jou!

In 4 maanden krijg jij:

 GRIP op gedachten

 GRIP op gevoelens en emoties

 GRIP op wensen en verlangens

 GRIP op belemmerende patronen

Wij begeleiden je om weer stevig in het zadel te gaan zitten om te leven vanuit je hart met rust en vertrouwen.

We gaan dit in 4 maanden, in 4 stappen doen: 

Stap 1: Wat wil je niet meer en wat juist wel!

Stap 2: Welke patronen zijn niet meer functioneel?

Stap 3: Ontwikkelen van nieuw gedrag.

Stap 4: Nieuwe inzichten verankeren, verstevigen.

Stap 1, Gevoel: je weet heel goed wat je wensen en verlangens zijn. Het lukt alleen niet om echt te leven zoals je wilt leven omdat je wordt opgeslokt door de dagelijkse gang van zaken en je en je vastzittende denk en gedragspatronen. Vaak doe je een beroep op je  overlevingsmechanisme. In stap 1 leer je over je eigen overtuigingen. Doe je kennis over je denkpatronen op. Je gedragspatronen worden inzichtelijk en weet je waar ze vandaan komen. Samen met de paarden gaan we op zoek naar alle overtuigingen die je belemmeren, zodat je grip krijgt op het energieniveau wat je uitstraalt en je gedachten die je hierbij hebt.

We doen veel samen met de paarden. Ook als je niets met paarden hebt, is dit ontzettend waardevol. Paarden zijn intuïtieve leermeesters waarmee we ervaringsgericht aan het werk gaan. We blijven met beide benen op de grond staan en ervaring met paarden is niet nodig.

Stap 2, Reflectie: welke patronen zijn niet meer functioneel? Door middel van reflectie gaan we kijken welke patronen uit je verschillende systemen (familie, organisatie, …) jou in de weg zitten om voluit te leven. Hierdoor krijg je meer grip en zicht op de dynamieken om je heen waar je bewust of onbewust onderdeel van bent.

Stap 3, Inzicht: tijdens deze dag wordt jouw gedrag ineens logisch! Tijdens deze dag wordt jouw gedrag ineens logisch! Je krijgt inzicht in gedrag en denkpatronen waardoor je deze kunt begrijpen en met compassie naar kan kijken. Door inzicht en bewustwording ga je anders kijken en kan je jouw gedrag en denkpatronen gaan door breken. Daarnaast gaan wij kijken wat jij nodig hebt om de ingezette veranderingen vast te houden en deze in je dagelijkse leven in te bedden.

Stap 4, Persoonlijk: nieuwe inzichten verankeren, verstevigen. De laatste stap bestaat uit de puntjes op de I zetten door middel van persoonlijke sessies. We geven je tips en tools mee waar je de rest van je leven iets aan zult hebben.

Wat kost het?

Na 4 maanden heb je het begin van nieuw effectief gedrag aangeleerd. De cursus bestaat uit één live-dag per maand (dus 4x met de paarden en elkaar aan de slag). Daarnaast persoonlijke coaching sessies via skype. We gaan ook een persoonlijk grip plan maken, waarbij jij grip krijgt over je eigen leven. Je bent verzekerd van persoonlijke aandacht met twee gecertificeerde coaches en maximaal 10 deelnemers.

Grip start een aantal keer per jaar, data wordt gepland in overleg met de deelnemers.

Kosten: € 1997,00 excl btw. In veel gevallen kan je werkgever meebetalen, dit valt buiten de werkkostenregeling. Er is meestal een opleidingsbudget beschikbaar voor dit soort trainingen. Als zelfstandig ondernemer is dit aftrekbaar bij de belasting.

De vier live-dagen zijn in Heiloo waarbij beide coaches aanwezig zijn. De paarden, alle catering en locatie zijn in deze prijs meegenomen. Ook de persoonlijke sessies en de ondersteuning van je PGP (persoonlijk grip plan) zijn inclusief.

Meld je hier aan! Kijk op onze facebookpagina https://www.facebook.com/gripdoorpaardenmiddel

In samenwerking met Equiniek